כמעט כל תושב יזדקק מידי פעם לשירותיו של עורך דין ולא דווקא בגלל דברים גדולים ומורכבים. לעיתים מדובר רק כליווי בעת חתימה על חוזה לדירה, או לצורך חתימה על מסמך כלשהו. אז איך נבחר עורך דין מתאים?
הבחירה בעורך דין נכון ומתאים זוהי בחירה לא כל כך פשוטה. ישנם עורכי דין רבים אשר כל אחד מהם מציע את שירותיו למטרות שונות. לא כל עורך דין יתאים לכל מטרה אליו אתם זקוקים. ישנם משרדים של עורכי דין וותיקים המציעים את המענה המקצועי ביותר כמעט לכל מטרה, אך כאשר פונים אליהם כדי לקבל שרות של עורך דין מקצועי, הם אמנם ייגבו מחירים יקרים של עורכי דין מנוסים אך בפועל ישלחו עורך דין מתחיל. אז איך בכל זאת בוחרים?
בוחרים עורך דין בהתאם לתחום הנדרש
כאשר אנחנו זקוקים לשירות של עורך דין, לא נוכל לבחור סתם כך באופן אקראי את עורך הדין שלנו. המשפט הישראלי עוסק בהרבה מאוד תחומים, כך ששירותיו של עורך דין, מוענקים אף הם במגוון תחומים. כמו לדוגמא בעת רכישת דירה, כאשר פותחים עסק, במקרים של סכסוכים, מאבקי ירושה, גירושין בין בני זוג, ועוד, ועוד. עורכי הדין בדרך כלל לומדים את המקצוע באופן כללי אך לאחר מכן הם בוחרים להתמחות בתחומים משפטיים ספציפיים. בתחומים הללו הם יהיו מומחים ממש וידעו לייצג נכונה את לקוחותיהם. לכן, כאשר בוחרים בעורך דין, ראשית יש לברר את הנקודה הזו, האם עורך הדין מתאים לבעיה המסוימת שלכם.
בוחרים עורך דין לאחר סקר שוק
כמו בכל שירות שאתם מחפשים. גם כאן עליכם לבדוק בין הלקוחות של עורך הדין פלילי.
בררו את הנקודות הבאות:
- ייצוג – בררו האם הם חשו שעורך הדין ייצג אותם באופן הנכון ואם הם נהנו מהשירות אותו קבלו מעורך הדין.
- התנהלות – בררו האם התנהלות של עורך הדין הייתה ראויה, והאם הלקוחות היו מרוצים ממנו ומהיחס שלו אליהם לאורך כל הדרך.
- יכולות וידע – בררו האם לעורך הדין יש את הידע הנדרש ואת היכולות לייצג היטב את לקוחותיו.
- מחיר – בדרך כלל המחיר של עורך הדין יהיה מושפע באופן ישיר מהוותק והמקצועיות שלו. כאן יש אולי מקום כן לבחור בעורך דין צעיר שיהיה פנוי אליכם יותר מעורך דין וותיק, והוא יתפנה לטפל בעניינכם במלוא המרץ ובמחיר של עורך דין מתחיל.
עליכם לשקול היטב את כל הנתונים ולבחור בעורך דין המוצלח והמתאים לכם.